flag Судова влада України

День відкритих дверей - 06 грудня 2011 року

07 грудня 2011, 08:00

       6 грудня 2011 року в Торезькому міському суді Донецької області відбувся День відкритих дверей. Даний захід проводився з метою профорієнтації старшокласників, які вже планують подальше навчання у юридичних вищих навчальних закладах, взаємодії з громадськістю, інформування громадськості, взаємодії зі ЗМІ  та забезпечення прозорому та відкритому доступу до суду.

 

       Зазначений захід також проводився у рамках проведення Всеукраїнського тижня права згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 серпня 2011 р. № 777-р та Розпорядження Торезького міського голови від 02.12.2011 р №430р.

        Тож, 6 грудня гостями суду були учні 11 класів Торезької гімназії, представники інтернет-газети «ПроГород» та Торезьке телебачення.


           

 

   

Відвідувачам суддя Стріжакова Т.В., помічник судді Большакова Н.В., начальник управляння юстиції Рибакова Н.І. та адвокат Шамкіна А.А. розповіли про судову владу в Україні, її задачі, роль адвокатури та прокуратури в судовій системі, трудові права при працевлаштуванні неповнолітніх. Гості були ознайомлені та отримали пам’ятки  правил поведінки у судовому засіданні.


             

 

    

 

     

 

                              

 Також учні мали нагоду бути присутніми при розгляді цивільної справи у відкритому судовому засіданні.

На цьому заході гості наочно змогли ознайомитися із порядком проведення судового засідання, правами та обов’язками сторін та інше.

 

                              

 

     

 

Наприкінці  зустрічі суддя Торезького міського суду Стріжакова Т.В. від імені колективу суду побажала усім успіхів у навчанні, наголосивши, що людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає  та  обізнаність  неповнолітньої особи у своїх правах допоможе їй у повсякденному житті.

На завершення учні висловили щирі слова вдячності працівникам суду за змістовну зустріч, в процесі якої вони дізнались багато корисної інформації. Також учні висловили сподівання, що отримана інформація обов’язково матиме вплив на вибір професії та майбутнє місце роботи. Старшокласники виявили бажання відвідати суд ще раз та, по можливості, бути присутніми при розгляді цивільних та кримінальних справ.

За результатами проведення заходу виявилось, що громадськість цікавиться організацією роботи суду та провадження судочинства в Торезькому міському суді.

 Керівник апарату суду                                                                                                                          Г.В.Харитонова