flag Судова влада України

День відкритих дверей - 22 лютого 2013 року

23 лютого 2013, 10:05

 22 лютого 2013 року у Торезькому міському суді Донецької області  відбувся 

День відкритих дверей.

 

  

 В даному заході прийняли участь учні 9-х класів Торезької ЗОШ №22.

З привітальним словом виступила суддя Фролова Л.Д., яка розповіла учням по темі: «Судова система в Україні, як гілка державної влади»;  помічник судді Кавчук І.О. інформував щодо: «Адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх»; помічник судді Білокінь Н.Ю. розповіла:  «Профілактика виникнення наркоманії серед неповнолітніх»; помічник судді Ткаченко О.В. доповіла тему: «Підліток, як учасник цивільних відносин»; заступник голови суду Чапланова О.М. довела до відома: «Про цивільно-правову відповідальність малолітніх та неповнолітніх» та підвела підсумок зустрічі.

     

 Оглядову та ознайомчу екскурсію провела керівник апарату Харитонова Г.В., яка ознайомила учнів з організацією роботи та структурою суду.  Учні з зацікавленістю відкривали двері кабінетів та знайомились з робочими місцями працівників апарату суду та їх поточною роботою.

     

 Діти  відвідали кабінет старшого секретаря суду та канцелярії суду, де ознайомились з порядком  проходження документів у суді,  зі специфікою роботи канцелярії суду, обліком, формуванням та рухом справ у суді.

   

 Дітям було вручено розроблену помічником суду Білокінь Н.Ю. пам’ятку «Ні- наркотикам!»  та надані брошурки «Як і де отримати юридичну підтримку», «Як і коли можна звернутися до Європейського суду з прав людини?» та інші.

         На завершення учні висловили щирі слова вдячності працівникам суду за змістовну зустріч, в процесі якої вони дізнались багато корисної інформації. Учні 9-х класів виявили бажання відвідати суд ще раз.

       

      Підводячи підсумки Дня відкритих дверей у Торезькому міському суді слід зазначити, що підростаючому поколінню, яке на даний час перебуває у пошуку майбутньої професії, такий захід, як ознайомлення з роботою суду, спілкування з суддями та працівниками апарату суду допоможе зробити правильний життєвий вибір і сформулювати для себе об’єктивне ставлення до професії юриста.

  

Керівник апарату Торезького міського суду                                      Г.В. Харитонова